top of page
  • Writer's pictureConmach Makine

Dikey Beton Boru Makinesi


Dikey boru üretimi için yarı kuru beton,mandrel vibratör ve iç kalıp kullanılır. Beton Boru Makinesi vibratörü iç kısmında dış merkezli bloklar bulunur. Yüksek bir frekansla dönen bu bloklar titreşim üreterek bu kuvvetin önce betona, sonra iç kalıba geçmesini sağlar. Bu makineler genel özelliği ile 3 veya 4 dış merkezli bloğa sahiptir. Titreşim kuvveti blokların dönmesi ile oluşmakta ve eksenleri borula dikey olarak konumlanır. Yapıştırıcı özelliği, iç sürtünme ve betondan tutunma kuvvetini azaltmak için bu yöntem makine tarafından yapılır.



Aynı zamanda boruların mukavemeti ve diğer şartları oluşturmak için Beton Boru Makinesi yüksek yoğunluklu bir sıkıştırma gerçekleştirir. Üretim aşamasında beton eklenirken beton borular titreşim kuvveti ile sıkıştırılır. Titreşim kuvveti ile hidrolik baskı kuvveti boruların üst kısmında bir bağlantı plakası oluşturur. Bu durum beton borunun üst kısım ucuna yüksek bir yoğunluk, dayanıklılık ve boyut doğruluk kazandırır.


Beton Boru Makinesi kalıp üretimi Conmach fabrika imalathanesinde büyük bir özveri ile gerçekleşir. Beton boru üretiminden sonra kalıpları kürlenmesine izin verilmez ve dikey olarak çıkartılır. Makine ayarından önce gelen beton parçalar kalıpların deforme olmasını sağlar. Bundan en çok boruların üst kısımları etkilenir. Beton boru üretiminde deformasyone engel olmak için çelik ve GRP başlığı koruma olarak kullanılır.

Recent Posts

See All
01_edited.jpg

Cumhuriyet Mahallesi, Ali Osman Çelebi Blv. No: 105, 59850 Çorlu/Tekirdağ, Türkiye

Tel: +90 (212) 549 89 42

+90 544 468 75 49

bottom of page